ترکیب سبزی قورمه چیست
نسبت سبزی قورمه برای پنج کیلو ، نسبت سبزی قورمه سبزی برای ده کیلو ،ترکیب سبزی قرمه ، ترکیب سبزی قورمه سبزی رستورانی ، نسبت ترکیبات سبزی قورمه ، ترکیبات سبزی قورمه خوش عطر ، نسبت سبزی قورمه سبزی برای ۱۵ کیلو ، ترکیب سبزی قورمه تهرانی ، ترکیب سبزی قورمه شمالی ، ترکیب سبزی قورمه اهوازی ، ترکیب سبزی قورمه شیرازی ، سبزی قورمه سبزی گیلانی چیست
ترکیب سبزی قورمه چیست
فهرست مطالب
خورشت قورمه سبزی یکی از خورش های اصیل ایرانی است که طرفداران زیادی دارد و غالبا در هر خانه ای بار گذاشته شود عطر و بوی وسوسه انگیز آن کل محل را در برمی گیرد. اما سوال این است که چرا گاهی عطر و طعم قورمه سبزی بهتر می شود؟ در پاسخ باید گفت که علاوه بر روش پخت، نسبت سبزی قورمه سبزی نیز در خوشمزگی آن تاثیر به سزایی دارد.
قورمه سبزی یکی از خورشهای سبز است که یک پای ثابت آن را سبزیهای تره، جعفری، گشنیز، شنبلیله و اسفناج تشکیل میدهد و چاشنی آن معمولا لیمو عمانی درسته یا پودر شده است، ولی گاهی به آن آب نارنج، آبغوره یا رب انار هم اضافه میکنند. نسبت سبزی قورمه سبزی در شهرهای مختلف، فرق میکند. ما در این مطلب قصد داریم نسبت سبزی قورمه سبزی در چند منطقه مختلف ایران را مرور کنیم.
جداول زیر شامل انواع سبزی های استفاده شده در قورمه سبزی برای شهرهای مختلف است.
سبزی قورمه سبزی چیست؟
یکی از بهترین ترکیبهای سبزی قورمه سبزی شامل تره، جعفری، گشنیز، اسفناج و شنبلیله است. در واقع این ترکیب را میتوان ترکیب اصلی سبزی قورمه سبزی دانست که در شهرهای مختلف بسته به سلیقه خود سبزیهای خاصی را به آن اضافه یا از آن کم میکنند.
نسبت سبزی قورمه سبزی برای ده کیلو
نسبت سبزی قورمه سبزی برای ده کیلو | |
تره | ۵ کیلوگرم |
جعفری | ۲.۵ کیلوگرم |
گشنیز | ۱ کیلوگرم |
شنبلیله | ۵۰۰ گرم |
اسفناج | ۵۰۰ گرم |
نسبت سبزی قورمه برای پنج کیلو
نسبت سبزی قورمه برای پنج کیلو | |
تره | ۲.۵ کیلوگرم |
جعفری | ۱.۲ کیلوگرم |
گشنیز | ۵۰۰ گرم |
شنبلیله | ۲۵۰ گرم |
اسفناج | ۲۵۰ گرم |
ترکیب سبزی قورمه تهرانی
در تهران سبزی قورمه سبزی متشکل از تره و جعفری به نسبت برابر؛ به اضافه مقدار کمی شنبلیله است.
نسبت سبزی قورمه سبزی (تهران) | |
تره | ۵۰۰ گرم |
جعفری | ۵۰۰ گرم |
شنبلیله | ۱۰۰ گرم |
ترکیب سبزی قورمه جنوبی
سبزی قورمه سبزی در فارس و خوزستان ترکیبی از تره، جعفری، گشنیز، شوید، اسفناج یا برگ چغندر (یا هر دو به یک اندازه)، شنبلیله و سیر سبز است. مقدار شوید، شنبلیله و سیر سبز حدود یک چهارم؛ و مقدار گشنیز و اسفناج یک دوم تره و جعفری است.
نسبت سبزی قورمه سبزی (فارس و خوزستان) | |
تره | ۴۰۰ گرم |
جعفری | ۴۰۰ گرم |
گشنیز | ۲۰۰ گرم |
شوید | ۱۰۰ گرم |
اسفناج یا برگ چغندر | ۲۰۰ گرم |
شنبلیله | ۱۰۰ گرم |
سیر سبز | ۱۰۰ گرم |
ترکیب سبزی قورمه سبزی آذربایجان
سبزی قورمه سبزی در آذربایجان مرکب از تره، جعفری، گشنیز به نسبت یک، یک چهارم و یک پنجم به ترتیب است. چند برگ اسفناج یا برگ چغندر و ترخون نیز بسته به فصل اضافه میشود.
نسبت سبزی قورمه سبزی (آذربایجان) | |
تره | ۱ کیلوگرم |
جعفری | ۲۵۰ گرم |
گشنیز | ۲۰۰ گرم |
اسفناج یا برگ چغندر | چند برگ |
ترخون | چند برگ |
نکات کلیدی برای تهیه و نگهداری سبزی قورمه سبزی:
- اگر سبزی ریز خرد شود، خورش بهتر جا میافتد؛ در غیر اینصورت خورشت هر چقدر هم که بجوشد جا نمیافتد.
- بهتر است از سبزی تازه استفاده کنید، اما اگر میخواهید سبزی خورشت سبزی را در فریزر نگهداری کنید، بهتر است که آن را سرخ نشده در فریزر بگذارید و هنگام پخت سرخ کنید تا سالمتر و خوش رنگتر شود.
- در بعضی از نواحی شمال کشور، سبزی های محلی خود را نیز به قورمه سبزی اضافه می کنند؛ برای مثال سبزی قورمه سبزی شمالی شامل سیر و چوچاق و خالواش هم میباشد؛ یا سبزی قورمه سبزی خوزستانی شامل اسفناج، شوید و برگ سیر نیز می باشد.
اگر در شهری که شما زندگی میکنید برای تهیه قرمه سبزی از نوع یا نسبت سبزی متفاوتی استفاده میشود، آن را در بخش “ارسال نظر” با ما در میان بگذارید.
چه جالب سبزی قورمه شهرهای مختلف با هم فرق داره
ترکیب سبزی قورمه ما این هست تره گشنیز جعفری شنبلیله شوید اسفناج نعنا و کمی پیازچه
سلام و عرض ادب یه نکته خواستم بگم اینکه گشنیز زیادتر باشه خورشت خوشمزه تر و خوش عطر تر میشه واقعا تو مزه تاثیر داره جعفری باعث میشه رنگ خورشت خوب بشه و خوشمزه تر شدن خورشت و شنبلیله کمتر باشه چون خورشت تلخ میشه