سب النبی چیست | سب‌النبی یعنی چی

0

سب النبی چیست | سب‌النبی یعنی چی

سب در لغت به معنی دشنام دادن، نفرین کردن و اهانت است. در کتاب ترمینولوژی حقوق دکتر لنگرودی نیز در تعریف سب گفته‌است: «سبّ یعنی دشنام و بدگویی با جملات انشایی و آن عبارت است از ذکر الفاظ یا نوشته‌های ناخوش به کسی به قصد تحقیر و اهانت به صورت هجو و غیر آن. مجرم را سابّ گویند. از بزه‌های ضد شرف و عرض است. مجنی‌علیه را مسبوب گویند شتم نیز سبّ است. سبّ از مصادیق ایذاء است. سبّ نبی، کبیره است».

جرم شناسی براساس قوانین مجازات اسلامی ایران:

هر کس به مقدسات اسلام یا هر یک انبیاء یا ائمه طاهرین (ع) یا حضرت صدّیقه طاهره (س) اهانت نماید، اگر مشمول حکم سابّ النبی باشد، اعدام می‌شود و در غیر این صورت به حبس از یک تا پنج سال محکوم خواهد شد. / ماده ۵۱۳، قانون مجازات اسلامی ایران

قوانین ایران قانون مجازات اسلامی سب النبی

سب النبی در صلاحیت کدام دادگاه است

این جرم مطابق آیین دادرسی کیفری (قانون تشکیل دادگاه‌های عمومی و انقلاب- قانون موسوم به احیاء دادسراها) با توجه به این‌که مجازات اعدام دارد، در محاکم کیفری استان همراه با پنج قاضی (یک رئیس و چهار مستشار) تحت رسیدگی واقع می‌گردد و مرجع تجدیدنظر از صدور حکم، دیوان عالی کشور است.

ارگان اطلاع رسانی قوه قضاییه از اجرای  حکم اعدام ۲ نفر به جرم هتاکی به دین و مقدسات اسلامی خبر داد.

بنابر گزارش ارگان اطلاع رسانی قوه قضاییه؛ یوسف مهرداد و صدرالله فاضلی‌زارع، ۲ مجرم اسلام‌ستیز و هتاک به مقدساتِ مسلمانان جهان و ارزش‌های فرهنگی و اعتقادی مردم ایران که از طریق فعالیت گسترده در فضای مجازی اقدام به توهین به دین مبین اسلام، شخصیت پیامبر اکرم(ص) و ائمه اطهار علیهم‌السلام و نشر عمومی این توهین‌ها می‌کردند، به دار مجازات آویخته شدند.

فاضلی‌زارعی، به اتهام سب‌النبی، ارتداد فطری، قذف مادر پیامبر اکرم(ص)، استخفاف قرآن به‌وسیله سوزاندن، توهین به مقدسات و انتشار تصاویر خصوصی دیگران بدون رضایت و یوسف مهرداد به اتهام سب‌النبی و توهین به مقدسات دینی و اسلامی به اعدام محکوم شده بودند.

پرونده این دو متهم در سال ۱۳۹۹ تشکیل شد و پس از بازداشت و برگزاری جلسات دادگاه، در نهایت صبح امروز دوشنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۲ اعدام شدند.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ