روند رو به رشد تولید “کچاد”
مدیر مالی شرکت معدنی و صنعتی چادرملو با بیان این مطلب در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز عنوان کرد: مقامات مسئول سازمان بورس و اوراق بهادار بر این باورند که “کچاد” شامل اجرای بند ۵۵ قانون بودجه نمی شود.
وی افزود: در حال حاضر نیز روش قیمت گذاری سنگ آهن تا حدودی (فارغ از ضرائب تعیین شده در سال ۱۳۸۸) از روش قیمت گذاری آزاد تبعیت می کند. چراکه از سال ۱۳۸۸ تاکنون قیمت فروش سنگ آهن براساس قیمت فروش شمش فولاد خوزستان تعیین شده، لیکن ضرائب قیمت های فروش تغییری نداشته است.
سیدی افزود: بدیهی است در صورتی که قیمت شمش فولاد خوزستان تحت تأثیر نوسانات بازار دستخوش تغییراتی قرار گیرد، به طور حتم قیمت فروش سنگ آهن نیز تغییر خواهد کرد.
وی با اشاره به اینکه روش قیمت گذاری فروش محصولات طی سال جاری همانند سال های گذشته است، در خصوص آثار احتمالی مثبت آزادسازی بهای سنگ آهن (افزایش ضرائب تعیین نرخ های فروش محصولات) در وضعیت سودآوری “کچاد” گفت: آثار مثبت اجرایی شدن این برنامه تا اندازه زیادی به میزان و چگونگی روش قیمت گذاری و تغییر ضرائب تعیین نرخهای فروش محصولات، بستگی دارد. از این رو به نظر می رسد صحبت کردن در این خصوص به دلیل مشخص نبودن نحوه اجرای این طرح با ابهاماتی همراه خواهد شد. البته توجه به این نکته حائز اهمیت است که در صورت به اجرا در آمدن آزادسازی قیمت ها، به طور قطع روند سودآوری “کچاد” با رشد همراه خواهد شد.
این مقام مسئول در ارزیابی عملکرد نیمه اول سال مالی منتهی به ۲۹ اسفند ماه ۹۲ تصریح کرد: طبق آخرین اطلاعات موجود در خصوص روند تولید محصولات “کچاد” طی دوره عملکرد مذکور، تولید محصولات دانه بندی و گندله حدود ۱۲ درصد و تولید کنسانتره حدود ۱۶ درصد نسبت به میزان برآوردی در شش ماه اول سال جاری، پیشی گرفته است.
مدیر مالی “کچاد” به موجودی کنسانتره آماده برای فروش شرکت در ابتدای سال مالی جاری اشاره کرد و در ارتباط با وضعیت بازار فروش محصولات گفت: خوشبختانه برنامه فروش برآوردی شرکت طی دوره مذکور محقق شده است و با توجه به مازاد میزان محصولات تولیدی نسبت به مقدار فروش، در نظر داریم مانده کنسانتره آماده برای فروش در پایان سال را معادل ابتدای سال داشته باشیم.
سیدی افزود: برهمین اساس می توان گفت روند سودآوری “کچاد” طی شش ماهه اول امسال براساس برآوردها و همراه با اندکی انحراف مساعد باشد.
وی در ارتباط با طرح های توسعه ای شرکت اظهار داشت: اولین واحد گازی نیروگاه این شرکت طی اوایل سال آینده و دومین واحد آن طی اواخر سال آتی راه اندازی خواهد شد. همچنین واحد بخار نیز طی سال ۹۴ به بهره برداری خواهد رسید.
این مقام مسئول افزود: علاوه بر این امیدواریم کارخانه یک میلیون تنی تولید فولاد طی سال ۹۳ طبق برآوردهای انجام شده راه اندازی شود. همچنین در نظر داریم کارخانه احیاء ۱.۶ میلیون تنی “کچاد” را نیز طی سال ۹۴ به بهره برداری برسانیم.
مدیر مالی شرکت معدنی و صنعتی چادرملو با اظهار امیدواری نسبت به اجرایی شدن طرح ها و پروژه های “کچاد” طبق زمان بندی برآوردی برای آن، در ارتباط با چگونگی تأمین منابع مالی لازم جهت اجرای این طرح ها گفت: منابع مالی لازم از طریق دریافت تسهیلات بانکی، افزایش سرمایه و انتشار اوراق اجاره فراهم شده و می شود. همچنین مراحل اجرای برنامه افزایش ۱۰۰ درصدی سرمایه “کچاد” از محل مطالبات و آورده نقدی در حال انجام است و افزایش سرمایه شرکت از ۱۲۰۰ میلیارد تومان به ۱۷۱۰ میلیارد تومان با فاصله دو سال از زمان اجرای مرحله اول افزایش سرمایه، اجرایی خواهد شد.
سیدی در خاتمه پیرامون واگذاری شرکت زیرمجموعه غیر بورسی “کچاد” یعنی شرکت فولاد ارفع به بازار فرابورس ابراز داشت: این امر به منظور توزیع منافع این شرکت میان افرادی به غیر از سهامداران فعلی آن انجام می پذیرد.